Top 4 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2021-2022 có đáp án

Đề kiểm tra học kì 2 lớp 5 môn Tiếng Anh

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2021-2022, bao gồm 4 đề thi, có kèm theo cả đáp án để học sinh ôn tập, rèn luyện kiến thức nhằm đạt kết quả tốt nhất cho kì thi cuối kì II. Mời các em tham khảo.

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 được biên soạn theo sát với nội dung chương trình trong sách giáo khoa, giúp các em ôn tập, luyện giải đề để chuẩn bị thật tốt cho kì thi học kì 2 đạt kết quả cao nhất.

1. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi chất lượng Học kì 2

Năm học 2021 – 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 1)

I. Circle the odd one out.

1. A. autumn B. winter C. summer D. season

2. A. who B. what C. there D. when

3. A. danced B. song C. stayed D. listened

4. A. football B. play C. volleyball D. badminton

5. A. doing B. watching C. spring D. reading

II. Select and circle A, B, C or D.

1. What do you usually do ______ spring?

A. on B. by

C. at D. in

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. are B. were

C. was D. is

3. ______ did they do yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going to Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Do D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. play B. played

C. to play D. to play

III. Read the passage and answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

TF
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father and she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words to make sentence.

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / to / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / to / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / and / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

1.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1

I. Circle the odd one out.

II. Select and circle A, B, C or D.

III. Read the passage and answer the questions.

IV. Reorder the words to make sentences.

1. What’s the weather like in spring?

2. Minh isn’t going to Hoi An next week.

3. How far is it from here to your house?

4. Go straight ahead and turn right.

5. Where is the swimming pool?

2. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Khoanh tròn vào từ không cùng loại

1. A. tooth B. eye C. head D. aspirin

2. A. photo B. bought C. flew D. sang

3. A. beautiful B. souvenir C. interesting D. colourful

4. A. summer B. spring C. me D. country

5. A. how B. what C. that D. who

II. Chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D cho những câu sau

1. What are you going………. tomorrow?

Bài Hay  Em hãy nêu lên những việc làm của Liên Hợp Quốc giúp nhân dân Việt Nam mà em biết?

A. to do B. do C. did D. doing

2. Linda….. going to visit her friends next weekend.

A. was B. is C. is D. B&C

3. They…… swimming last Saturday.

A. go B. going C. went D. goes

4. Are they going to the party tomorrow? – Yes, they………….

A. are B. do C. did D. can

5. He should go to the……….. because he has a toothache.

A. dentist B. nurse C. teacher D. doctor

6. My friends and I………… going to the zoo next Saturday.

A. is B. was C. are D. were

7. Are you going to do your homework? – Yes,…………

A. I am B. I was C. he is D. he was

8. What’s the matter…………. you? -I have a cold.

A. to B. with C. from D. in

9. How many seasons are………… in England?

A. these B. those C. they D. there

10. It’s often…………… in the rainy season.

A. cold B. warm C. rainy D. sunny

III. Đọc hiểu sau đó chọn đáp án đúng bên dưới cho phù hợp

Yesterday………. (1) a terribly cold day but Jim…… (2) out without warm clothes, so he…… (3) a bad fever. His mother took him to the doctor. The doctor gave him…………… (4) aspirins and said ” You should……. (5) warm clothes and you shouldn’t go out. I think you will get better soon. “

1. A. was B. were C. is D. are

2. A. go B. going C. went D. goes

3. A. has B. have C. had D. having

4. A. an B. a C. any D. some

5. A. wear B. wore C. wearing D. to wear

IV. Sử dụng những từ cho sẵn và điền vào đoạn hội thoại sau.

Matter, tired, fever, take, out

1. Son: I’m very….. (1)…

2. Dad: What’ the… (2)…. with you, son?

3. Son: I have a… (3)….

4. Dad: you should…. (4)…. some aspirins and you shouldn’t go…. (5)….

V. Dùng nhũng từ cho sẵn viết thành câu hoàn chỉnh

1. going/ We/ to/ are/ Do Son/ next weekend/ visit.
………………………………………………………………………….

2. you/ going/ Are/ T.V/ watch/ to/ this evening?
………………………………………………………………………….

3. visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ to.
………………………………………………………………………….

4. going/ We/ to/ are/ Do Son/ next weekend/ visit.
………………………………………………………………………….

VI. Đọc hiểu và trả lời câu hỏi.

Last Sunday, Lan didn’t go to school, but she went to her friend’s birthday party. She got up early in the morning, went to the shop, and bought some gifts and flowers. Then, she went to her friend’s house. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink. She danced beautifully, sang many songs, and told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide and seek, skipping rope and cards. They were very happy and enjoyed themselves a lot. Finally, the party came to an end. They said goodbye to each other and went home late in the the evening.

1. Did Lan go to school yesterday?

………………………………………………………………………….

2. Where did she go to?

………………………………………………………………………….

3. What did she buy for her friend?

………………………………………………………………………….

4. What did she do at the party?

………………………………………………………………………….

5. Did they enjoy themselves a lot?

………………………………………………………………………….

6. When did they go home?

………………………………………………………………………….

2.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C

II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. A 8. B 9. B 10. A

III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A

IV. 1. tired 2. matter 3. fever 4. take

V. 1. We are going to visit Do Son next weekend.

2. Are you going to watch T.V this evening?

3. She is going to visit her friends tomorrow.

4. We are going to visit Do Son next weekend.

VI. 1. No, she didn’t.

2. She went to her friend’s birthday party.

3. She bought some gifts and flowers.

4. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink.

5. Yes, she did.

6. She went home late in the evening.

3. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)

Thời gian: 45 phút

I. Circle the odd one out.

1. A. autumn B. winter C. summer D. season

2. A. who B. what C. there D. when

3. A. danced B. song C. stayed D. listened

4. A. football B. play C. volleyball D. badminton

Bài Hay  Viết bài văn biểu cảm về một con người hoặc sự việc lớp 7 KNTT

5. A. doing B. watching C. spring D. reading

II. Select and circle A, B, C or D.

1. What do you usually do ______ spring?

A. on B. by

C. at D. in

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. are B. were

C. was D. is

3. ______ did they do yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going to Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Do D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. play B. played

C. to play D. to play

III. Read the passage and answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

TF
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father and she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words to make sentence.

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / to / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / to / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / and / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Circle the odd one out.

II. Select and circle A, B, C or D.

III. Read the passage and answer the questions.

IV. Reorder the words to make sentences.

1. What’s the weather like in spring?

2. Minh isn’t going to Hoi An next week.

3. How far is it from here to your house?

4. Go straight ahead and turn right.

5. Where is the swimming pool?

4. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A rd B. tcher C. t D. ahd

2. A interection B. eraer C. booktore D. hitory

3. A nce B. fne C. bg D. fve

4. A sool B. bea C. air D. ildren

5. A ar B. ity C. an D. lass

6. A class B. bench C. bookshelv D. wash

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? – Yes, he _______________.

A. is B. does C. doesn’t

2. My class finishes at half _______________ ten.

A. to B. pass C. past

3. _______________ do you go to school? – By bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus to school every day, but I am _______________ to school now.

A. walking B. walk C. walks

5. _______________ a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s _______________ name?

A. she B. he C. her

7. This sign says we _______________ park here.

A. can’t B. don’t can C. no can

8. Hoa and Nga _______________ up at half past five.

A. gets B. getting C. get

9. The bakery is _______________ to the toy store.

A. next B. beside C. in front

10. How many _______________ are there?

A. person B. people C. peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) _______________ English in class.

2. You (live) _______________ in the country or in the city?

3. Nam (watch) _______________ television now.

4. Nam and I (be) ____________ at school.

5. He (not be)__________________ a doctor.

6. There (be) ______________four people in my family.

IV. Reorder the given words to make sentences.

1. class/ We/ in/ 6A/are.

→ _________________________________________________________________

2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.

→ _________________________________________________________________

3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?

→ _________________________________________________________________

4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ to/ motorbike.

→ _________________________________________________________________

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower and gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock and catches the 8.15 train to work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes to bed about 11.30.

Bài Hay  Top 3 mẫu cảm nhận khổ 2 bài Nói với con siêu hay
TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.
2. He goes to work by bus.
3. He works in Manchester.
4. His mother washes up for him.

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black ___________________

2. long ___________________

3. heavy ___________________

4. tall ___________________

5. strong ___________________

6. fat _________________

7. cold _________________

8. hungry _________________

9. small _________________

10. old _________________

VII. Make questions for the underlined words.

1. My sister feels .

2. They are going .

3. Her eyes are .

4. This bar of soap is .

5. I’d like .

4.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. read /iː/ B. teacher /iː/ C. eat /iː/ D. ahead /e/

2. A. silent/s/ B. eraser /z/ C. bookstore /s/ D. history /s/

3. A. nice /aɪ/ B. fine /aɪ/ C. big /ɪ/ D. five /aɪ/

4. A. school /k/ B. beach /tʃ/ C. chair /tʃ/ D. children /tʃ/

5. A. car /k/ B. city /s/ C. can /k/ D. class /k/

6. A. classes /iz/ B. benches /iz/ C. bookshelves /z/ D. washes /iz/

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? – Yes, he does.

A. is B. does C. doesn’t

2. My class finishes at half past ten.

A. to B. pass C. past

3. How do you go to school? – by bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus to school every day, but I am walking to school now.

A. walking B. walk C. walks

5. There is a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s her name?

A. she B. he C. her

7. This sign says we can’t park here.

A. can’t B. don’t can C. no can

8. Hoa and Nga get up at half past five.

A. gets B. getting C. get

9. The bakery is next to the toystore.

A. next B. beside C. in front

10. How many people are there?

A. person B. people C. peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) speaks English in class.

2. Do you (live) live in the country or in the city?

3. Nam (watch) is watching television now.

4. Nam and I are at school.

5. He is not a doctor.

6. There are four people in my family.

IV. Reorder the given words to make sentences.

1. We are in class 6A.

2. My brother is playing soccer.

3. Are there any trees behind the house?

4. He doesn’t go to school by motorbike.

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.T
2. He goes to work by bus.F
3. He works in Manchester.T
4. His mother washes up for him.F

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black – white

2. long – short

3. heavy – light

4. tall – short

5. strong – weak

6. fat – thin

7. cold – hot

8. hungry – full

9. small – big

10. old – new (young)

VII. Make questions for the underlined words.

1. How does your sister feel?

2. Where are they going?

3. What color are her eyes?

4. How much is this bar of soap?

5. What would you like?

Trên đây là Top 4 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2021-2022 có đáp án hay nhất dành cho các em học sinh lớp 5 ôn tập, chuẩn bị cho kì thi kết thúc học kì 2. Các đề thi được chúng tôi lựa chọn kĩ càng, phù hợp với năng lực học sinh lớp 5, bao gồm luôn đáp án để các em học sinh so sánh kết quả ngay sau khi giải đề xong.

Mời các bạn tham khảo thêm các thông tin hữu ích khác trên chuyên mục Học tập thuộc mục Tài liệu.

Xem thêm bài viết thuộc chuyên mục: Giáo Dục

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *